Studentbesøk på Fosen ble en innertier

- Vi ble skjemt bort med gode og aktuelle foredrag, og ledere, majorer og ordfører med hastverk som tok seg god tid til å prate med oss om deres daglige drift og satsinger som skaper mulighet for fremtidige jobber, sier Solveig Bakke. Solveig er andre års logistikkstudent på HiST, og var med på Fosen-tur i regi av Smart Water Cluster for andre gang.

24 jenter fra organisasjonen KLEM bestående av ingeniørstudenter fra linjene logistikk, elektro, maskin, material og fornybar energi ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, besøkte 01. april Fosen i regi av Smart Water Cluster, i samarbeid med Leksvik Industriell Vekst, Arena Smart Grid Services og Austrått Innovasjon. Arrangørene representerer et stort antall bedrifter, som alle har behov for god tilgang til ung og kompetent arbeidskraft. Bedriftsturen var et ledd i arrangørenes rekrutteringsstrategi.

Studentene fikk sett Fosen fra sin beste side og ble møtt av strålende sol og varmt vårvær da de gikk av bussen i Bjugn. Der fikk de besøke FosenKraft, og fikk innlegg av både administrerende direktør Arnt Solem og ordfører i Åfjord, Vibeke Stjern. Temaet var fornybar energi og kraftproduksjon. Fosen står ovenfor store utbyggingsprosjekter innenfor vindkraft, og mange typer kompetanse kan bli nødvendig både i utbyggings- og driftsfasen. I tillegg til å fortelle som sine respektive fagfelt, la både Solem og Stjern vekt på at Fosen som region generelt vil trenge stor tilførsel av kompetanse og arbeidskraft i tiden som kommer, og at KLEM-jentene er svært ønsket i regionen når de er ferdige med studiene.

IMG_7033
Administrerende direktør i FosenKraft, Arnt Solem, ga jentene et lærerikt innlegg med mye humor.

IMG_7042
Ordfører i Åfjord, Vibeke Stjern, leverte et flott innlegg på KLEM sitt Fosen-besøk i fjor, og var ønsket tilbake i år av jentene selv.

Deretter gikk turen videre til Ørland Hovedflystasjon. Major Øyvind Wathne, major Thomas Baardsgaard og major Øyvind Myran på Ørland Hovedflystasjon samt Bjørn Harald Vik fra Forsvarsbygg fortalte studentene utbyggingen av ny kampflybase for F35 flyene som kommer i 2017. I tillegg ble en rekke teknologiområder introdusert, og Jon Sverre Veel fra Austrått Innovasjon bidro med betraktninger om de mange jobbmulighetene for ingeniørstudentene. Dette gjelder ikke minst i den regionale industrien rundt flystasjonen, som står foran en rekke leveransemuligheter  dersom de kan levere kompetente løsninger av høy kvalitet.

Før Fosen-besøket ble avsluttet ble det også tid til en omvisning i flyhangaren og mulighet til å sitte i en F-16, en sjanse ingen av jentene lot gå fra seg!
-Alle virket veldige fornøyde med dagen da vi dro hjem. Det var en topp dag! Jeg tror nok at alle 1. og 2. klassingene gjerne vil bli med neste år også, hvis vi får til det, sier en fornøyd Christine Buen, leder for KLEM.

IMG_7054
KLEM-jentene sammen med major Øyvind Wathne og Jon Sverre Veel i Austrått Innovasjon.

IMG_7060 2
Store smil etter besøk i hangaren på Ørland Hovedflystasjon.

Tekst og foto: Kine Kilen