SAMARBEID MED BACHELORSTUDENTER

Studenter forbedrer produksjonsprosesser for Eltorque.

To studenter fra maskiningeniørstudiet på HiST fullfører i mai sin bacheloroppgave for bedriften Eltorque. Studentene konstruerer en presse for innpressing av kulelager i tannhjul og lignende operasjoner.

Eltorque leverer elektriske ventilaktuatorer og tilhørende komponenter for fjernstyring og automasjon av prosessanlegg, hovedsakelig til skipsindustrien. Bedriften, som er en del av Smart Water Communities Cluster, har internasjonalt marked, med fokus på Asia, Latin- Amerika og Europa, og har datterselskaper i Singapore og Kina.

De to studentene fra Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) har vært med på laget siden februar.

toreriknæbb

-Eigil Risan og Carl Skaar konstruerer en presse for blant annet innpressing av kulelager i tannhjul, forteller Teknisk Sjef i Eltorque, Tor Erik Næbb (Bildet). –I dag gjøres dette på en tidkrevende og lite effektiv måte, og vi har lenge ønsket oss en bedre løsning. Nå får vi utviklet et konsept som etterhvert skal brukes til effektivisering av produksjonen, både her i Vanvikan og ved vår fabrikk i Kina.

HiST-studentene skal være ferdige med prosjektet i månedsskiftet mai/juni, og Næbb skryter av innsatsen.
-Dette har vært en spennende prosess. Vi har utvekslet erfaringer begge veier, og studentene har bidratt med nye tanker og ideer som vi vil ha god nytte av i produksjonen framover. Vi er ikke i tvil om at vi ønsker å knytte til oss nye studenter dersom anledningen byr seg igjen. Studentene på sin side savner kontakt med næringslivet, og benytter muligheten godt når de først får den. Så samarbeid med studenter kan vi trygt anbefale til andre bedrifter også, sier Næbb.

FAKTA ELTORQUE
Leverer elektriske ventilaktuatorer og tilhørende komponenter for fjernstyring og automasjon av prosessanlegg. Leveranser til Norge, Asia, Latin- Amerika og Europa. Datterselskaper i Kina og Singapore.

Antall ansatte: 50
Omsetning 2009: 36 mill (I Norge)